Arek Onyszko er ekspert for polsk tv til landskampen

  arek_onyszko_polen_fodbold_danmark_vm_lars_moeller

  Den tidligere superligamålmand Arek Onyszko skal guide de polske tv-seer gennem fodboldlandskampen mellem Danmark og Polen i aften. Her ses han ved ankomsten til København torsdag. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Med sine mere end ti år i dansk fodbold skal Arek Onyszko i aften guide de polske fjernsyn-seere igennem landskampen mod Danmark.


  Det er en god kending af dansk fodbold, som i aften skal klæde de polske fodboldfans foran tv-skærmene på til aftenens landskamp.

  Med mere end 350 superligakampe i Danmark for Viborg FF, OB og FC Midtjylland har Arek Onyszko et indgående kendskab til dansk fodbold.

  Populært landshold

  Den tidligere målmand, der i dag bor i Polen, hvor han er målmandstræner i en mindre klub, beretter om stor positivisme i hjemlandet forud for aftenens vigtige kvalifikationskamp.

  – Stemningen er helt fantastisk. Hver gang landsholdet spiller, er det for fulde huse. Landsholdet spiller attraktivt fodbold, og vi er rigtig glade for landsholdet. Det er mange år siden, vi har haft så godt et landshold, som vi har nu, siger Arek Onyszko til polennu.dk.

  Elsker Danmark – holder med Polen

  Selv om det er mere end syv år siden, at Onyszko forlod dansk fodbold, så følger han stadig med.

  – Jeg kan godt lide dansk fodbold. Landsholdet spiller teknisk fodbold, og holdet har mange gode kreative spillere som for eksempel Christian Eriksen. Jeg tror, det bliver en svær kamp og forhåbentlig en god kamp for tilskuerne, siger aftenens polske ekspert-kommentator.

  Hvem tror du, der vinder?

  – Jeg elsker Danmark, men i dag holder jeg med Polen. Jeg tror, Polen vinder 2-1, lyder forudsigelsen fra den 43-årige tidligere superligaprofil.

  Der er kampstart i Parken i aften klokken 20.45.