Berømt og historisk hotel ved Gdansk er sat til salg

08_grand_hotel_sopot
Et berømt og historisk hotel – Hotel Grand i Sopot er sat til salg. Den forventede salgspris er 70 millioner euro og handlen ventes gennemført i januar. Arkivfoto.

SOPOT: Et berømt og historisk hotel i Polen er sat til salg, skriver regionale medier. Handlen skal afsluttes inden udgangen af januar.


Et stort, berømt og historisk hotel – Hotel Grand i Sopot – er sat til salg. Det skriver flere lokale medier i Trebyen (Gdansk, Sopot, Gdynia). Hotellet ejes af Sofitel gruppen.

Hotel Sofitel Grand Hotel har fem stjerner og ligger i den populære badeby Sopot, nord for Gdansk. Den forventede salgspris ventes at blive på 70 millioner euro, og handlen skal være afsluttet i januar 2024, skriver trojmiastro.pl. Kommunikationsafdelingen i Sofitel-gruppen vil af hensyn til fortrolighed, ikke bekræfte om hotellet allerede er solgt.

Berømt og historisk hotel

Det er et berømt og historisk hotel, der nu formentlig skifter ejer. Og mange penge har da også gennem tiderne skiftet ejer på hotellet, der huser et berømt kasino, hvor penge pludseligt kan forsvinde, og overdrages til andre. Utallige verdensnavne har da også boet på hotellet, som blev bygget i 1927. Det var også her, at Tysklands daværende diktator Adolf Hitler, første gang så filmen Diktatoren, som Charlie Chaplin stod bag.

(Fortsættes under)

Hæder til kommunister

I Sovjetunionen var hotellet – og byen Sopot – et af de tre steder, hvor højtstående kommunistledere – af Kreml – blev sendt hen for at slappe af og nyde livet i sus og dus. Udover Sopot var det Varna i Bulgarien og på Krim i Ukraine, der var belønningen til de Kreml-loyale topfolk.

Det var også på Hotel Grand, at der blev gennemført Melodi Grandprix i den daværende kommunistiske Østblok, der bestod af Warszawa-pagtlandene, der var kontrolleret af Moskva.

Hotellet er i dag fortsat et luksushotel i særklasse med alt hvad der hører til af spa, wellness og gastronomi på et højt niveau. Et sted hvor verdensstjerner indenfor sport, forretning, kultur og politik har været. Se hotellets imponerende gæsteliste, hvis du kommer forbi hotellet. Selv har hotellet fem stjerner.

LINK: Sofitel Grand Hotel Sopot

Polen-Sopot-strand-Europas-længste-træmole-e-foto-Martin-Bager
Europas længste badebro går ud fra kysten ved Grand Hotel Sopot. Foto: Martin Bager, polennu.dk.