Børsintroduktion udråbt til årets handel i 2010

  Børsintroduktionen_af_WSE_blev_årets_handel

  Da Ukraines præsident, Viktor Yanukovych (tv), for nylig var i Polen besøgte han børsen (WSE) sammen med sin polske kollega Bronislaw Komorowski. De blev vist rundt af WSEs CEO Ludwik Sobolewski (th). Foto: gpw.pl


  WARSZAWA: Børsintroduktionen af børsen i Warszawa (WSE) var en af de mest markante økonomiske begivenheder i 2010, mener internationalt tidsskrift.


  Det internationale finanstidsskrift Euromoney har udpeget børsintroduktionen af Børsen i Warszawa (WSE), som “Årets Handel 2010” i Central- og Østeuropa.

  Stort forarbejde

  Euromoneys eksperter lægger blandt andet vægt på det omfattende forarbejde til selve børsintroduktionen, oplyser WSE.

  WSEs ledelse tog på et længere roadshow, hvor de afholdt møder med hundredevis af mulige investorer i Europa, Nordamerika og Mellemøsten.

  Stor efterspørgsel

  Resultat blev en rekordstor overtegning af aktier. Individuelle investorer placerede 323.000 ordrer på aktier.

  Efterspørgslen fra pensionsfonde og andre institutionelle investorer i Polen og udlandet var 25 gange højere end antallet af aktier, der blev udbudt.

  Børsen i Davos

  Da politikere og erhvervsfolk for nylig mødtes til verdensøkonomisk topmøde i den schweiziske by Davos fik Polens præsident og WSEs direktør mulighed for at fortælle om børsen og dens betydning.

  Præsident Bronislaw Komorowski fremhævede Børsen som et eksempel på det mod Polen har udvist under landet økonomiske transformation.

  – Den står som et tegn på den frie markedsøkonomis triumf, sagde Bronislaw Komorowski.