Daglig afgang med bus og færge fra København til Polen

  Vindrose_Rejsers_Direktør_foran_Grayhound_bus_rute_866_til_Ystad-Rønne

  Andrzej Maruszewicz fra Vindrose Rejser, siger at rejsende til Polen der vil sejle fra Ystad, kan kører gratis i bus fra København, eller få gratis brobilletter til Øresundsbroen. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Hver dag klokken 11 kører der nu bus fra København mod Ystad, hvor der er afgange med kort sejltid til Swinoujscie i Polen.


  Sidste år lukkede Polferries sejlruten mellem København og Swinoujscie, der havde givet underskud i flere år. Dermed blev der skabt et tomrum, for de passagerer som var vant til at bruge færgen til og fra Polen.

  Men nu er det igen muligt i sommerperioden, at komme til Polen med færge fra Danmark. Den første del af turen foregår godt nok i bus over Øresundsbroen til Ystad i Sverige. Både færgeselskaberne Polferries og Unity-line har daglige afgange til Swinoujscie.

  Klokken 11

  Den nye ordning betyder, at rejsende kan tage bussen klokken 11.00 fra København Hovedbanegård ved Hotel Plaza, og sejle mod Polen fra Ystad kl. 14.00.

  Sejlturen tager kun seks timer, og man er fremme i den polske havneby klokken cirka 20.

  Ligestilling med bilister

  – Bilisterne har jo hele tiden kunne tage færgen til Polen hver dag, og endda fået Øresundsbroen gratis, når de køber billetten hos os. Så det er jo kun fair at de gående passagerer her i sommerperiode får en bus hver dag fra København, så de kan sejle nemt og godt frem til Polen med færgen fra Ystad, siger Andrzej Maruszewicz fra Vindrose Rejser, der er agent for Polferries i Danmark, og som varetog billetsalget til den nu lukkede dansk-polske færgeforbindelse.

  Tilbagegang efter lukning

  – Desværre er antallet af rejsende sommergæster til Polen ikke det samme, som da færgen lå til i Københavns Havn, men vi håber da at den daglige bus til Ystad vil give nogle tusind ekstra passagerer.

  – Færgen til Polen fra Ystad er oftest det billigste alternativ efter at priserne er steget kraftigt på Gedser-Rostock færgerne.

  Bedre færge

  Om bord på de fleste af færgerne, finder man et kæmpe soldæk med servering, når vejret tillader det, og flere madsteder og barer samt biograf og butikker.

  Studerende kan slippe med at betale DKK 550,- for en returbillet med bus og færge, men voksne skal betale DKK 720,-. Vil man køre selv til Ystad, følger der en gratis brobillet med til turen fra Danmark til Sverige, oplyser Polferries agent i Danmark.