Danmark udsætter beslutning om polsk gasledning

  lars_christian_lilleholt_minister_danmark_polennu


  KØBENHAVN: Den planlagte gasledning Baltic Pipe kræver flere beregninger før Danmark kan og tage endelig stilling til den planlagte gasforbindelsen mellem Danmark og Polen.


  Danmarks klima og energiminister Lars Christian Lilleholt har fredag meddelt Folketingets Energi, Forsyning og Klima udvalg, at der skal flere undersøgelser til før Danmark kan tage den endelig beslutning om den planlagte Baltic Pipe forbindelse, der skal sikre Polen gas fra Danmark og Norge, når aftalen om gasleverancer med Rusland udløber i 2022.

  Open Season

  Energinet.dk, som står for de danske undersøgelser, skal nu sammen med den polske gasoperatør Gaz System, lancere en forpligtende budproces under navnet Open Season, før Danmark endelig kan tage stilling til det stærke polske ønske om en gasforbindelse.

  Til udvalget

  I meddelelsen til Folketingsudvalget hedder det:

  Orientering om lancering af Open Season proces for Baltic Pipe projektet

  Jeg kan orientere udvalget om, at Energinet.dk i dag fredag den 2. juni lancerer den forpligtende budproces Open Season for Baltic Pipe projektet.
  Lanceringen sker i fællesskab med den polske transmissions- og systemoperatør (TSO) Gaz System.
  Processen skal bidrage til at belyse business casen for Baltic Pipe projektet yderligere med henblik på, at regeringen kan træffe endelig investeringsbeslutning på et oplyst grundlag.

  Beslutning udsat

  Det var ellers ventet, at en endelig aftale om Baltic Pipe var nært forestående, men med den danske ministers orientering til Folketinges Energi, Forsyning og Klimaudvalg kan en endelig beslutning have lange udsigter.

  Fremfor russisk gas

  Polens ønske om gas fra Danmark og Norge skyldes at den polsk-russiske aftale om gasleverancer snart udløber, og polakkerne har derfor hårdt brug for alternative leverandører.