Dansk advarsel om høj luftforurening i Polen

  smog_ambassade_dansk

  Udsigten fra Danmarks ambassade i centrum af Warszawa. Nu har ambassaden udsendt en advarsel til danskere der opholder sig i Polen på grund af den aktuelle luftforurening. Foto: Danmarks ambassade i Warszawa.


  WARSZAWA: Danmarks ambassade i Polen har tirsdag eftermiddag udsendt advarsel om luftforurening til danskere der opholder sig i landet.


  Danmarks ambassade i Warszawa har tirsdag udsendt en advarsel til danskere der opholder sig i Polen. Advarslen lyder:

  Der har i de seneste dage været medieomtale af det forhøjede niveau for luftforurening i Polen.

  De polske myndigheder advarer om øget luftforurening med høj koncentration af sundhedsskadelige partikler. Det er særligt det sydlige og centrale Polen, der er ramt af forureningen. De polske myndigheder oplyser at situationen primært skyldes vejrforholdene (ingen vind, begrænset nedbør og lav lufttemperatur).

  I områder, hvor der i øjeblikket er meget høje koncentrationer af partikler, råder de polske myndigheder til at mindre børn, ældre personer, gravide kvinder og personer med hjerte- eller respiratoriske sygdommer, samt astmatikere så vidt muligt opholder sig inden døre.

  De polske myndigheder oplyser at luftkvaliteten forventes forbedret fra den 11. januar, når vinden tiltager.
  De polske myndigheders løbende målinger af luftkvaliteten kan følges på dette link.

  SE KORT
  Eksternt link: Aktuel luftforurening i Polen

  De gule markeringer viser områder, hvor grænseværdien er overskredet og de røde markeringer viser, at værdierne er over alarmniveauet for luftforurening.