Dansk film om handicappede på festival i Polen

  Film_festival_for_film_om_handicappede_i_Koszalin_i_Polen_(2)

  Koszalin Film Festival uddeler priser for bedste film med handicappede i hovedrollen eller som instruktører. Foto: Wojtek Szwej.


  KOSZALIN: Film fra hele verden med tema om handicappede vises for 10. år i træk på festival i det nordlige Polen.


  Film festivalen i Koszalin i det nordlige Polen sætter for 10. år i træk fokus på film med handicappede i hovedrollerne.

  Forståelse og integration

  Festival med titlen Integration Du og Jeg har som vision at skabe bedre forståelse for handicappedes liv og bidrage til integrationen med det omgivende samfund.

  40 film i konkurrence

  I alt deltager 40 film i konkurrencen på årets festival. De deltagende film er produceret i hele verden og er både dokumentarfilm, spillefilm og amatørfilm. Mange af filmene har længde som kortfilm. Fælles for dem er, at de alle har en handicappet i hovedrollen.

  Tre priser

  Der uddeles priser for bedste dokumentarfilm, bedste spillefilm og bedste film produceret af en instruktør med et handicap. I konkurrence er film fra lande som Polen, USA, Canada, Iran, Norge og Tyskland.

  Dansk deltagelse

  Fra Danmark deltager filmen Berik, der er instrueret af Daniel Joseph Borgmann. Filmens hovedperson er en 33-årig mand fra Kasakhstan, hvis ansigt er dækket af en tumor på grund af stråling, men som trods isolation opnår et dybt venskab med en 11-årig dreng.

  Juilæum

  Det er 10. år i træk, at Koszalin er vært for film-festivalen, og programmet er derfor udvidet på årets festival, der blandt andet byder på teater-forestillinger og koncerter ved siden af filmforevisningerne.

  3.000 gæster

  Festivalen har de senere år opnået stor interesse fra medier og fonde. Sidste år blev festivalen besøgt af 3.000 tilskuere, men arrangørerne venter flere til dette års festival. Koszalin film festival varer fra tirsdag til lørdag i denne uge.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Koszalin Film Festival