Dansk rejsebureau fejrede fødselsdag med maner

  jacob_haugaard_przemek_golynski_polennu

  Venner lad værktøjet ligge, hvad skal vi bruge det til? Arbejdet gider vi ikke, det har vi tyskerne til, sang Jacob Haugaard til stor morskab for de 200 gæster ved Dentours ti års fødselsdagsfest i Szczecin i weekenden. Foto: Przemek Golynski.


  SZCZECIN: Det danske rejsebureau Dentour fejrede i weekenden de første ti år i Polen. Jacob Haugaard var med til at gøre fødselsfesten mere festlig.


  Det danske rejsebureau Dentour kunne i denne weekend fejre de første ti år i Polen. 200 danskere var med til et brag af en fest i centrum af Szczecin. Dentours er et af de førende danske rejsebureauer når det gælder tandbehandling og rejser til blandt andet Szczecin.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Danskere vælger polske tandlæger af flere grunde

  Kendte danskere i Polen

  De to danske multikunstnere Flemming Krøll og Jacob Haugaard var med til at sikre underholdningen for de mange danskere, og senere på aften overtog Den Skrigende Skinke scenen. Han er et multimusiker talent fra Esbjerg, der også er en kendt sanger og musiker på Bakken.

  Arbejde har vi tyskerne til

  Jacob Haugaard satte gang i løjerne med en sang om ikke at lave noget. Arbejdet gider vi ikke, det har vi tyskerne til, sagde Haugaard til stor fornøjelse for de mange gæster.

  Fra Aarhus

  Jacob Haugaard er kendt i mange sammenhænge i Danmark. Som ung i Aarhus var han en del af den musikkultur indenfor rock og pop, der prægede byen i 1970’erne og 1980’erne. Han var forsanger i rockbandet Sofamania, der udgav flere plader med stor succes. Han slog for alvor i gennem som komiker, da han sammen med Finn Nørbygaard optrådte i rollen som busbilletkontrollanter hos Aarhus Sporveje. Den gang sagde alle danskere JA, DAK – på inspiration af komikerparret. Jacob Haugaard har også medvirket i flere film, blandt andet Jydekompagniet sammen med Finn Nørbygaard. Jacob Haugaard har også skrevet sangen, Bor til leje på Hawaii, som Kim Larsen har gjort kendt.

  Politik og komik

  Men Jacob Haugaard har aldrig været nogen helt almindelig komiker eller musiker. Han har også en fortid som politiker. Som formanden for foreningen af Bevidste Arbejdssky Elementer i Danmark var han en del af den politiske debat, og stillede flere gange op til Folketinget. Men i 1994 fangede bordet, og Jacob blev valgt ind og blev – mod sin egen vilje – den afgørende stemme i mange store nationale spørgsmål.

  I Folketinget

  Jacob Haugaard kom ind med over 20.000 personlige stemmer og blev dermed den første reelle løsgænger der er blevet valgt til det danske parlament. Blandt Jacob Haugaards mest kendte valgløfter var: Mere medvind på cykelstier, Nutella i feltrationerne til danske soldater, et toilethus ved Musikhuset i Aarhus, 8 timers fritid – 8 timers hvile og 8 timers søvn. Jacob Haugaard er også kendt fra Grøn Koncert som konferencier.

  Danskere til Polen

  Dentour er en af de største aktører, for rejser med danskere til Polen, og er størst med tandlægerejser til Szczecin. Selskabet arrangerer derudover rejser til Berlinka, Gdansk, Wroclaw, Warszawa, Poznan, Krakow, Kolobrzeg og flere andre byer. Det er i stor udstrækning rejser til spa- og wellness ophold, tandlæger og optikere i Polen, men også historiske rejser.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Danskere vælger polske tandlæger af flere grunde