Dansk udenrigsminister på charmeoffensiv

  Lene_Espersen

  Den danske udenrigsminister Lene Espersen skal mødes med sine kolleger fra Tyskland, Sverige og Polen. Foto: flikr.


  KØBENHAVN: Den danske udenrigsminister Lene Espersen rejser i dag til Berlin, for at mødes med sine kolleger fra Tyskland, Sverige og Polen.


  Den danske udenrigsminister var i går vært for et møde med ambassadørerne i Danmark, hvor den danske udenrigsminister forsøgte at forklare, at den såkaldte grænseproblematik kun handler om øget kontrol udført af toldere, og ikke en ny grænsekontrol.

  Den polske ambassadør i Danmark var blandt deltagerne.

  Pressemøde

  Tidligere på ugen forsøgte Lene Espersen sammen med udviklingsminister Søren Pind at forklare de danske synspunkter, overfor den internationale presse.
  Danmark har mødt stor kritik for at bryde internationale aftaler, ved at indføre grænsekontrol, som det har fremstået i dansk presse.

  Berlin i dag

  I dag går turen videre til Berlin, hvor den danske udenrigsminister mødes med sin tyske kollega Guido Westerwelle – igen et møde for at diskutere grænsekontrol. Mødet er det første af tre med samme emne øverst på dagsorden.

  Dansk-polsk møde

  Fredag skal Lene Espersen mødes med sin svenske kollega Carl Bildt, og mandag skal Lene Espersen mødes med den polske udenrigsminister, Radoslav Sikorski, efter EU-udenrigsministrenes møde i Luxembourg.

  Danmark er udsat for massiv international kritik, efter den danske regering indgik et forlig, hvorefter det blev meddelt, at der skulle genopstilles grænsebomme ved den dansk tyske grænser.

  Nu oplyser den danske regering, at der kun er tale om øget indsats fra toldere for at afsløre illegale vare.