Danskere vil være med til forvandlingen af Lodz

  business-forum-2

  Polske firmaer benyttede lejligheden til at præsentere projekter for de danske deltagere i Business Forum. I første omgang handler det om kontakter mere end kontrakter. Foto: polennu.dk.


  LODZ: Repræsentanter for firmaer, organisationer og Århus Kommune er i den polske by Lodz for at udbygge samarbejdet mellem de to byer.


  Bymidten i den polske by Lodz skal forvandles fra et slidt industriområde til en moderne storby.

  Mandag og tirsdag besøger en delegation fra Århus byen for at høre mere om mulighederne for at være med til den omfattende byudvikling.

  Ansigt til ansigt

  Det meste af mødets første dag gik med et såkaldt “Business Forum”, hvor danske og polske virksomheder siddder ansigt til ansigt og snakker konkrete muligheder for samarbejde. Langt fra alle projekter havde noget med byfornyelsen i Lodz at gøre.

  Lignende møder fandt sted mellem repræsentanter for uddannelsesinstituttioner fra de to byer, som snakkede om et eventuelt samarbejde om lærlingeuddannelse.

  Besøget markerer samtidig en yderligere udbygning af det samarbejde, som i de næststørste byer i Danmark og Polen allerede har indledt.

  Samarbejde om beskæftigelse

  Arrangementet handler ikke kun om byggeri. Jobcenter Århus fortalte polske kolleger om forskellige danske modeller til at få ledige i arbejde.

  Jobcenteret har netop vundet et EU udbud, der betyder, at Jobcenter Århus bliver international partner i et særligt beskæftigelsesprojekt i hele Lodz regionen. Jobcentret skal arbejde sammen med de regionale myndigheder om fleksible beskæftigelsesformer.

  I spidsen for den danske delegation står rådmand Hans Halvorsen (S), som fik lejlighed til at mødes med politiske kolleger fra Lodz.