Donald Tusk kommer til Polen for at vidne

  donald_tusk_fn_generalforsamling
  FN-generalforsamlingen har banet vejen for at optage Palæstina som medlem af FN. Et flertal med Polen og Danmark har vedtaget resolutionen, der giver Palæstina adgang til FN fra september. Arkivfoto.

  Donald Tusk kommer til Warszawa i april, hvor han skal afgivne forklaring i en sag med relation til Smolensk-ulykken, der kostede 96 højtstående polakker livet. Arkivfoto.


  BRUXELLES: EU præsident Donald Tusk kommer til Warszawa i april, for at afgive forklaring i en ny sag med forbindelse til Smolensk ulykken.


  EU præsident og tidligere statsminister i Polen Donald Tusk rejser til Warszawa den 18. april for at give forklaring i en sag med nye anklager mod ham i forbindelse med Smolensk ulykken.

  Talsmand bekræfter

  Tusk har tidligere været indkaldt, men har været optaget af andre gøremål. Nu har Donald Tusk talsmand ifølge Polsk Radio så bekræftet, at Tusk møder op for at afgive forklaring.

  Anmeldt af minister

  Det er Polens kontroversielle forsvarsminister der har meldt Donald Tusk til politiet som en del af kampagnen for at finde en ny sandhed om Smolensk ulykken. Ministeren mener at Tusk og Vladimir Putin var skyld i ulykken, der kostede 96 højtstående polakker livet.