DR Genstart podcast: Det har været hårdt i otte år

Fredagen DR Genstart podcast handlede om Polen og det polske valg. Få et skarpt indblik i den politiske situation i Polen med Danmarks førende Polens ekspert Anna Werenberg og DR-værten Anna Ingrisch på en halv time. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Det har været hårdt i otte år, siger Danmarks førende Polens ekspert i et afsnit af den populære DR-podcast Genstart.


– Det har været hårdt i otte år i Polen, siger Danmarks førende Polens ekspert Anna Werenberg i et afsnit om det polske valg på den populære DR-podcast Genstart.

– Tonen er hård, og der er intet fundamentet af tillid mellem de to parter i polske politik, siger Werenberg i programmet.

Populær podcast

Hvis man vil forstå rodet i polsk politik, og hvorfor der gik to måneder før en regering kunne tiltræde, så kan det varmt anbefales at høre Genstart. Den kompetente redaktion, værten Anna Ingrisch og eksperten Anna Werenberg redegør på glimrende vis for den komplekse situation i Polen før og efter valget.

Anna Werenberg er uddannet i polsk, har læst på flere universitet og arbejdet på Danmarks ambassade i Warszawa, og Polens ambassade i Hellerup. Werenberg er forfatter og en flittig brugt kommentator, og har i mange år været journalist hos polennu.dk. Anna Werenberg er forskningsmedarbejder og arbejder med Den Kolde Krig, hos Langelandsfortet.

LINK: DR Genstart podcast

 

DR Genstart om episoden

Beskrivelsen af afsnittet i Genstart, med DR’s egne ord:

De diskuterer ikke i det polske parlament – de skændes. Om landets fremtid, sikkerhed og grundlæggende demokratiske institutioner. Men også om anklager om korruption, landsforræderi og fremmede staters indblanding i Polens indre forhold. Det bliver kaldt den polsk-polske krig, og da magten i landet skifter hænder, går det ikke stille for sig. Reform for reform har den afgående nationalkonservative regering PiS afmonteret landets demokrati og strammet grebet om magten. Nu skal Polens tilbagevendte premierminister Donald Tusk genrejse landets demokrati. Men kan han det? Det spørger Genstart Anna Werenberg om.

anna_werenberg_tv2_news_117
Anna Werenberg deltog i LGBT-optog i 2005 i Warszawa. Arkivfoto.