EU-formand er Polens mest troværdige politiker

  Jerzy_Buzek_er_Polens_mest_troværdige_politiker

  Den polske EU-formand for Europaparlamentet, Jerzy Buzek, har overhalet Polens præsident Bronislaw Komorowski som den mest troværdige politiker i Polen.


  WARSZAWA: Den polske formand for Europaparlamentet, Jerzy Buzek, har overhalet Polens præsident Bronislaw Komorowski som den mest troværdige politiker i Polen.


  Polakkerne er det mest EU-positive folk i unionen, og den nation der får mest ud af medlemskabet. Nu er tendensen også slået igennem på valget af den mest troværdige politiker i Polen.

  Tæt løb

  I en ny undersøgelse fra CBO er den polske EU-formand, Jerzy Buzek, den politiker i Polen der nyder størst troværdighed blandt polakkerne. EU-formanden er topscore med 65 procent opbakning, med den polske præsident lige efter med 62 procent.

  Opbakning til regering

  Den polske regerings mest fremtrædende personligheder, statsminister Donald Tusk og udenrigsminister Radek Sikorski, kommer ind på en tredje og fjerde plads med henholdsvis 55 og 53 procents opbakning. Det er et fald på 3 – 4 procent mindre end i september-målingen.

  Opposition på femte plads

  Lederen af Demokratisk Venstre Alliance opnår en femte plads med opbakning fra 52 procent af polakkerne, der finder ham troværdig.

  I bunden af undersøgelsen er lederen af det højreorienterede Lov og Retfærdighedsparti (PiS) Jaroslaw Kaczynski med 47 procent.