EU kommissær forudser problemer med budget

  janusz_lewandowski

  Janusz Lewandowski, der er EU-kommissær for budget, forudser vanskelige forhandlinger om EU’s budget, og siger, at de ydre grænser må sikres bedre. Foto: EU.


  WARSZAWA: EU-kommissær for budget, Janusz Lewandowski, forudser, at det bliver vanskeligt at opnå enighed om budgettet for 2014 – 2020.


  EU-kommissær for budget, Janusz Lewandowski, siger at det bliver meget svært for det polske formandskab, at opnå enighed om budgettet for 2014 – 2020. Budgettet er en af hovedopgaverne for det polske formandskab.

  Penge til grænser

  EU-kommissær Lewandowski siger, at EU har brug for ekstra midler, bl.a. til øget sikkerhed ved EU’s ydre grænser for at sikre yderligere økonomisk udvikling.

  Lewandowski påpeger, at den utilstrækkelige sikring af EU’s ydre grænser har resulteret i krav om øget kontrol af de indre grænser mellem EU-medlemslande.

  – EU har brug for sikre grænser, siger Lewnadowski og fortsætter:

  – Hvis der ikke er sikre grænser for alle 27 medlemslande, er det fristende – som vi har set det i Danmark, Frankrig og Italien – at opbygge indre grænser, siger den polske EU-kommissær.

  Fastholder Schengen

  Kommentaren kommer efter at Danmark, Frankrig og Italien har udtrykt ønske om at suspendere Schengen-aftalen, der giver mulighed for fri bevægelighed for personer og varer.

  Danmark har dog meddelt, at regeringen har indført øget grænseovervågning, men at danskerne ikke vil bryde med Schengen-aftalerne. EU vurderer i øjeblikket om Danmark overtræder Schengen-aftalerne med de nye grænseordninger.

  Sidste chance til Grækenland

  I en kommentar til den græske krise, sagde EU’s budgetansvarlige Janusz Lewandowski, at det er nødvendigt at redde Grækenland for at berolige de internationale markeder.

  – EU’s finansministre har godkendt en ny redningsplan pakke til Grækenland, og efter min mening er det den sidste chance, siger Lewandowski, der mener at redningsplanen giver Athen mulighed for at rette op på krisen.

  Eksperthold

  Janusz Lewandowski rådede ved samme lejlighed den polske EU formand, Donald Tusk, til at nedsætte et eksperthold, der kan rykke ud, når der hurtigt skal findes løsningen for et EU-lands økonomiske problemer, som i tilfældet med Grækenland.

  Hvis ikke der opnås enighed om budgettet under det polske EU-formandskab, fortsætter forhandlingerne under det danske, der begynder 1. januar.