EU laver strategi for udvikling og vækst i Østersø-området

  EU_komissær_Johannes_Hahn_baltic_development_forum_summit_2011_gdansk_polennu

  EU-kommissær for regional udvikling, hollænderen Johannes Hahn, var til baltisk topmøde i Gdansk, hvor han blev modtaget af Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Foto: Johan Braad-Petersen, polennu.dk.


  GDANSK: EU-kommissær for regional udvikling, hollænderen Johannes Hahn sagde på baltisk topmøde, at EU er parat til at støtte initiativer i Østersøregionen.


  EU’s hollandske kommissær Johannes Hahn sagde på den 2. EU konference for udviklingen i Østersøområdet i Gdansk, at EU vil støtte projekter og samarbejder på tværs i den baltiske region, som omfatter i alt otte lande. EU til skønner i samme forbindelse også samarbejdet med Rusland, som EU anser for en vigtig medspiller i det baltiske område.

  Fire indsatsområder

  I en rapport om samarbejdet omkring Østersøen, som Europakommissionen har støttet, anbefales der samarbejde mellem de otte lande indenfor især: miljø, økonomisk vækst, infrastruktur og sikkerhed.

  Mentalitetsændring

  -Selv om vi giver penge til mange gode projekter i regionen, så kræver samarbejdet også mentalitetsændringer, for at opnå succes, sagde EU-kommissæren ved konference, der var arrangeret i Gdansk af Baltic Development Forum. Og han fortsatte:

  Konkret handling

  -Det er også vigtigt, at samarbejdet bliver fulgt op målbare og konkret handlinger, fulgt op af konkrete tidsfrister, sagde Johannes Hahn i Gdansk.

  Tidligere dansk udenrigsminister

  Den hollandske kommissær var gæst hos Uffe Ellemann-Jensen, der i egenskab af formand for Baltic Development Forum, var vært for flere prominente gæster i Gdansk.

  Rundt om Østersøen

  – Med dette 13. baltiske topmøde i Gdansk, for første gang i Polen, har organisationen været hele vejen rundt om Østersøen, sagde Uffe Ellemann-Jensen ved åbningen af konferencen.

  700 politikere, erhvervs- og organisationsfolk deltog i en lang række events og konferencer i Gdansk på initiativ af Uffe Ellemann-Jensen og hans stab.

  SE FILM
  polennu.dk: Film om samarbejde ved Østersøen (engelsk)

  LÆS MERE
  polennu.dk: Gdansk gør klar til baltisk topmøde