Få corona-test i juledagene – hver tredje er positiv

corona-test Polen
Pandemien har sat sine naturlige begrænsninger for fejringen af julen, og kun få er blevet corona-testet. Værst er smitten fortsat i Warszawa, hvor borgerne ikke snydes for de mange juledekorationer trods corona. Arkivfoto.

WARSZAWA: Anden juledag er 35 procent af alle corona-test i Polen positive, men der er kun gennemført få test. 69 er døde med corona.


De polske myndigheder oplyser Anden juledag at antallet af nye corona-smittede er lavt med 5.048 bekræftede tilfælde. Til dagens smittetal blev der kun gennemført 14.500 corona-test.

Polen er det land i verden, hvor der gennemføres færrest test – og det sted i verden hvor andelen af positive test er højest. I Polen bliver man kun testet, hvis man har flere symptomer på covid-19 syge. Ellers skal man selv betale for testen. Derfor det relative lave antal test, og den langt højere andel af positive corona-test.

Corona-test

Tallene for Anden juledag betyder at 35 procent af alle corona-prøverne var positive i Polen. Det tilsvarende procent-tal i antallet af positive corona-test i Danmark er under 2 procent, et tal der har fået den danske regering til at slå alarm.

Værst i Warszawa

Stigning i antallet af smittede er størst i byerne; Warszawa (741), Szczecin (557) og Poznan (518). Dagens tal bringer det samlede antal smittede i Polen op på 1.254.127.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

69 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er forholdsvist lavt med 69 døde. I alt er 27.061 polakker nu døde med covid-19 i kroppen. Den triste rekord under hele pandemien er 676 døde på en dag. Det var den 25. november.

Indlagte og raske

Der er i dag 16.457 personer indlagt med covid-19 på polske hospitaler, 1.603 af dem i respirator. 161.845 mennesker er i karantæne. 992.381 personer er blevet erklæret raske, efter at have være covid-19 syge. Men den først corona-bølge i foråret ikke ramte Polen særlig voldsomt, så har der siden oktober været en kraftig smittespredning i Polen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

 

Hmm – vi laver mange fejl, altså kun stavefejl, slåfejl og sådan – eller også er det en sætter-nisse der driller? Vi vil gerne være de bedste på alle områder, men har ikke råd til en korrekturlæser for tiden. Vil du være med at gøre polennu.dk endnu bedre? Du kan gøre det ved f.eks. at donere et beløb på enten DKK 200,00 eller DKK 500,00.