Få corona-test men fald i antal af smittede og døde

Corona Gdansk
Søndagens corona-tal er lave, sammenlignet med de foregående dage. For første gang under hele pandemien er smitten nu værst i Gdansk. Arkivfoto.

WARSZAWA: Søndag er antallet af corona-smittede lavere end de foregående dage og antallet af døde med covid-19 i kroppen er faldet


De polske myndigheder oplyser søndag at antallet af nye corona-smittede er lavt med 3.678 bekræftede tilfælde. Til dagens smittetal blev der dog kun gennemført 14.200 corona-test.

Polen er det land i verden, hvor der gennemføres færrest test – og det sted i verden hvor andelen af positive test er højest. I Polen bliver man kun testet, hvis man har flere symptomer på covid-19 syge. Ellers skal man selv betale for testen. Derfor det relative lave antal test, og den langt højere andel af positive corona-test.

26 procent

Tallene for søndag betyder at 26 procent af alle corona-prøverne var positive i Polen. Det tilsvarende procent-tal i antallet af positive corona-test i Danmark er under 2 procent, et tal der har fået den danske regering til at slå alarm.

Værst i Gdansk

Stigning i antallet af smittede er størst i byerne; Gdansk (536), Warszawa (532) og Poznan (387). Dagens tal bringer det samlede antal smittede i Polen op på 1.257.799.

LÆS OGSÅ: CORONA I POLEN – DAG FOR DAG

57 er døde

Dagens antal døde med covid-19 i kroppen er forholdsvist lavt med 57 døde. I alt er 27.118 polakker nu døde med covid-19 i kroppen. Den triste rekord under hele pandemien er 676 døde på en dag. Det var den 25. november.

Indlagte og raske

Der er i dag 16.686 personer indlagt med covid-19 på polske hospitaler, 1.586 af dem i respirator. 150.399 mennesker er i karantæne. 999.610 personer er blevet erklæret raske, efter at have være covid-19 syge. Men den først corona-bølge i foråret ikke ramte Polen særlig voldsomt, så har der siden oktober været en kraftig smittespredning i Polen.