Familie i livsfare efter at have spist giftige svampe

  Grøn_fluesvamp_dræber_50_om_året_i_Polen

  Den uheldige familie spiste den dødbringende ’grøn fluesvamp’ (Amanita Phalloides). Der dør cirka 50 polakker om året, som følge af forgiftning fra svampe i naturen. Arkivfoto.


  BYDGOSZCZ: Polsk medier har i uger fulgt et 6-årigt barns kamp for overlevelse, efter at have spist giftige svampe. Nu har en ny tragedie ramt en anden polsk familie, der har spist svampe.


  Gennem flere uger har polske medier fulgt en 6 årig piges kamp for at overleve, efter at have spist giftige svampe. Nu har en ny forgiftning ramt en polsk familie.

  Far tog fejl

  Det er en 48-årig mand fra den polske by Bydgoszcz, der ved en fejltagelse havde hentet de giftige svampe. Det danske navn er grøn fluesvamp, som han serverede ved en middag for sin 19-årige datter og hendes 20-årige kæreste.

  Et par timer efter middagen blev alle tre syge, og fik alvorlige mavesmerter og diarré. Alle tre blev indlagt, og er fortsat i livsfare.

  En ny lever

  Svigersønnen blev overført til Szczecin og har fået en levertransplantation. Hans situation er stadig meget kritisk. Pigen svæver mellem liv og død. Hun overlever kun hvis hun snarest får gennemført en levertransplantation.

  50 dødsfald om året

  Myndighederne oplyser, at cirka 50 polakker dør hvert år efter at have spist giftige svampe.