Film-projekt skal vise Polen under kommunismen

  Andrzej_Wajda

  Den polske filminstruktør Andrzej Wajda der er aktuel i Danmark med filmen om Lech Walesa og Solidarnosc, er et af ambassadøren for et nyt polsk filmprojekt. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Med den polske mesterinstruktør Andrzej Wajda som en af mange ambassadører, har Polen iværksat et filmprojekt der skal vise landet under kommunismen.


  Filminstruktør og direktør Andrzej Wajda er blandt ambassadørerne for et nyt landsdækkende filmprojekt, Cinema Freedom – der skal vise livet i Polen under kommunismen. Også mange af de film, som de kommunistiske myndigheder censurrede vises i forbindelse med projektet.

  4. juni 2014

  Filmkampagnen – eller filmprojektet – blev sat i gang den 4. juni, på 25 års dagen for Polens frihed, og handler om film og debat om livet i Polen under kommunismen.

  Udover visninger af de vigtigste film fra den tid, indeholder kampagnen også nye interviews mellem filmskaberne, oppositionen og myndighederne, der vises online.

  Kendisser i front

  Den tidligere præsident og formand for Solidarnosc Lech Walesa er blandt deltagerne, sammen med blandt andet Andrzej Wajda og skuespillerne Boleslaw Linda og Jerzy Radziwilowicz.

  Projektet byder på både fiktions og dokumentar-film.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Filmkampagne om Polen under kommunismen