Flere fly mellem København og Gdansk

Der kommer fra mandag flere fly mellem København og Gdansk. Interesse for den danske hovedstad i Polen er stor, ligesom danskerne har opdaget fordelene ved Gdansk. På billedet er det bygningen fra verdens mest berømte skibsværft. Tidligere præsident Lech Walesa har kontor i bygningen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Interessen for Gdansk i Danmark stiger stødt, og mandag er endnu et flyselskab klar med fly mellem København og Gdansk.


Der bliver nu indsat flere fly mellem København og Gdansk. I forvejen kan man flyve direkte til den historiske polske kystby fra den danske hovedstad med SAS og Ryanair. Men fra mandag, begynder det ungarske lavprisselskab Wizz Air, også at flyve på ruten mellem København og Gdansk. Det oplyser den polske turistorganisation PTO.

Gdansk er populær

I forvejen kan man flyve direkte til Gdansk fra Aarhus og Billund med Ryanair, ligesom man kan flyve med polske LOT via Warszawa til Gdansk fra Billund.

Gdansk skrev verdenshistorie

Den historiske polske by Gdansk var stedet, hvor det første skud blev udløst i Anden Verdenskrig, den 1. september 1939. Hvad der skete dengang, kan man se på det nye museum, som er verdens største om Anden Verdenskrig. Skal man se hele museet, skal man afsætte syv timer.

LINK: Anden Verdenskrigs Museum

Det var også i Gdansk, at den første frie fagforening Solidarnosc – med Lech Walesa som strejkeleder – blev dannet i 1980. Den historie kan man også opleve i det store europæiske Solidaritets Center, som også rummer en omfattende udstilling om Polens kamp for frihed frem til 1989.

LINK: Solidarnosc center

Det ventes at der med flere fly mellem København og Gdansk, kommer en generel nedsættelse af flypriserne, der er steget markant i de senere år.

Mere end Gdansk

Trebyen – der består af Gdansk, Sopot og Gdynia, er absolut et besøg værd, ligesom hele området giver gode og spændende muligheder for oplevelser.

LINK: Gdansk regionen (turisme)

Priserne falder når der kommer flere fly mellem København og Gdansk? Så kan du måske give et bidrag til flere nyheder på dansk.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.