Flere steder lukket efter dødsbrand i Polen

  escape_rum_koszalin_polennu

  Politi og brandvæsen har haft travlt med sikkerheds-inspektioner, efter at fem 15-årige piger blev kvalt ihjel i et såkaldt escape rum i Koszalin. Flere tilsvarende steder er blevet lukket af myndighederne i weekenden. Foto: PSP.


  WARSZAWA: De polske brandmyndigheder har lukket flere escape-rum efter at fem teenage-piger mistede livet. Det var ikke en gaseksplosion, som først antaget, der udløste tragedien, oplyser politichef og brandchef.


  Den tragiske ulykke, der kostede fem teenagepiger livet, har fået de polske brandmyndigheder til at kontrollere de over tusinde tilsvarende såkaldt escape rum. Indtil lørdag havde de besøgte 178 steder, hvor af der var problemer med sikkerheden i de 129 af dem. I 13 tilfælde skred myndighederne til øjeblikkelig lukning, mens der i 16 tilfælde blev givet straks-påbud. Det oplyser chefen for det nationale brandvæsen (PSP) Leszek Suski.

  På ulykkestedet i Koszalin var sikkerhedsforholdene også under al kritik, siger efterforskerne lørdag.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Fem teenagepiger kvalt ihjel

  Ikke eksplosion

  På samme møde fortalte politichefen i Vestpommern, Tomasz Kubiak, at det ikke var en gaseksplosion der udløste branden, men andre faktorer. En endelig rapport ventes i løbet af ugen. Brandchefen tilføjer:

  – Fra vores foreløbige resultater, var der mange mangler i lokalet. Varmekilder var formentlig for tæt på brændbare materialer i lokalet. Vi fandt også stearinlys i rummet, så sandsynligheden for at det er brug af åben ild der er årsagen, er også til stede. De elektriske installationer var ikke i orden, siger Leszek Suski.

  For lille lokale

  Han sagde også, at det rum, hvor tragedien opstod, kun var på 7,3 kvadratmeter, og der var to lænestole og en lampe.

  – Der er ikke plads nok til det antal folk i rummet – tilføjede han.

  Hurtigt fremme

  Chefen for brandvæsenet sagde også, at de første brandfolk var på stedet bare 5 minutter efter alarmen, men da var det allerede for sent at redde pigerne ud af flammerne. De fem piger i 15-års alderen blev kvalt af røgen, da de var låst inde i lokalet.