Flere topfolk forlader Jaroslaw Kaczynski og PiS-partiet

  Jan_Oldakowski_forlader_PiS

  Jan Oldakowski, der indtil i går var et fremtrædende medlem af PiS-partiet, er også direktør for Warsaw Uprising Museum, som Kaczynski-brødrene fik bygget i 2003. Arkivfoto.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  WARSZAWA: I sidste uge blev to højtstående medlemmer af Lov og Retfærdighedspartiet smidt ud. Endnu et fremtrædende medlem forlader nu partiet.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  Det fremtrædende medlem af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), Jan Oldakowski, har valgt at forlade partiet efter den seneste tids uro. Det oplyser lederen af PiS-partiet i Sejmen, Mariusz Blaszczak, til det polske nyhedsbureau, PAP.

  Opstands-direktør

  Jan Oldakowski var, indtil i går, et fremtrædende medlem af PiS-partiet, og direktør for Warsaw Uprising Museum, som Kaczynski-brødrene står bag.

  Ingen begrundelse

  – Han har fortalt mig, at han har indgivet sin afskedsbegæring, sagde lederen af PiS-partiet i Sejmen, Blaszczak, til polske medier. Han sagde også, at Oldakowski ikke har fortalt hvorfor han vil forlade partiet.

  Afskedsbrev

  Jan Oldakowski har ifølge flere polske medier, sendt et brev til partiledelsen, da Elzbieta Jakubiak og Joanna Kluzik-Rostkowska, begge tidligere fremtrædende medlemmer af PiS-partiet, blev ekskluderet i sidste uge.

  I et interview med RMF radio tidligere på ugen, sagde Oldakowski at han havde sendt et brev til Mariusz Blaszczak om hans syn på situationen i PiS, men at han ikke vil kommenterer indholdet.

  – Jeg tror, at de mennesker, der kender mig, også ved hvad jeg har skrevet, men det vil jeg ikke kommentere før modtageren har læst det, sagde Oldakowski i sidste uge.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  For tidligt ude

  Elzbieta Jakubiak, der blev smidt ud af Lov og Retfærdighedspartiet i sidste uge, sagde, at Jan Oldakowskis tilbagetræden er blevet meddelt alt for tidligt.

  Ifølge Jakubiak har Jan Oldakowski ikke meldt sig ud, men blot skrevet at han vil gøre det, hvis ikke partiets ledelse tager de to ekskluderede medlemmer tilbage i partiet.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes