Flere trafikdræbte på de polske veje sidste år

  ole_oestergaard_trafik_polennu
  Det blev en travl miniferie for politiet og redningstjenesterne. 29 blev dræbt på de polske veje fra fredag til og med mandag. Foto: Ole Østergaard.

  For første gang i fem år, var der sidste år en stigning i antallet af trafikdræbte på de polske veje. Foto: Ole Østergaard


  WARSZAWA: Antallet af trafikdræbte i Polen er reduceret hvert år siden 2011, men sidste år gik det den anden vej.


  Dødstallet i trafikken i Polen steg for første gang i fem år i 2016, sammenlignet med året før. Den nye regerings fjernelse af fotofælder på de polske veje, der ellers kunne udløse bøder til fartsyndere, får skylden for at der var flere trafikdræbte sidste år end året før, skriver dagbladet Rzeczpospolita. Det er nemlig farten der er den stor dræber i Polen.

  Flere hårdt kvæstede

  Sidste år mistede 3.026 mennesker livet i trafikken, en stigning på 88 i forhold til 2015, fremgår det af en trafiksikkerhedspolitisk rapport som den polske regering har udarbejdet men ikke udgivet.

  Fjerde værste land

  Der er også sket en markant stigning i antallet af hårdt kvæstede, skriver Rzeczpospolita. 909 flere kom alvorligt til skade sidste år, hvor det samlede antal kvæstede nåede 12.109. Polen er nu det fjerde værste land i EU når det gælder antallet af trafikdrab.

  For bare to år siden var Polen ”kun” sjette ringest til trafiksikkerhed, målt på drab.