Flypersonale aflyser varslet strejke i polsk miniferie

  det_nationale_luftfartsselskab_i_polen_lot_faar_nye_uniformer_polennu

  Strejken der skulle lamme den polske miniferie (1. og 3. maj er helligdage i Polen) er aflyst efter blot tre timer. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den varslede strejke blandt medarbejdere hos LOT (Polish Airlines) er aflyst efter tre timers auktion tirsdag morgen. Der er aftalt forhandlinger mellem ledelsen og de ansatte.


  Polakker og turister i Polen der flyver med det nationale polske flyselskab LOT får ikke miniferien forstyrret yderligere med strejke.

  Tre timer

  Strejken varede tre timer i morges, og på et møde i nat besluttede de ansatte at forsøge med forhandlingsvejen, for ikke at blive upopulær blandt de polske familier. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Forhandlinger indledes

  På et møde mellem LOT ledelsen og medarbejderne blev det aftalt, at lønforhandlingerne skulle genoptages. Medarbejderne accepterede i 2013 at få den løn de var berettiget til, da LOT dengang stod på konkursens rand. En ny ledelse og en ekspansiv investeringspolitik har givet resultat, så LOT (Polish Airlines) i dag er en økonomisk succeshistorie. Siden dengang har medarbejderne gennem nogle dårlige kontrakter, frasagt sig dækning af sygdom og ferie. Det vil de ansatte nu have tilbage, og ledelsen har lovet at indlede forhandlinger om spørgsmålet.