Flyrute mellem Gdansk og Aarhus forbliver lukket

Aarhusianere og andre i Østjylland, skal til Billund eller København hvis de vil flyve til Gdansk denne vinter. En planlagt genåbning af ruten mellem Aarhus (Tirstrup Lufthavn) og Gdansk (Lech Walesa Lufthavnen) bliver alligevel ikke til noget. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Lavprisflyruten mellem Gdansk og Aarhus skulle genoptages om en uge, men det sker ikke. Den forbliver lukket på ubestemt tid.


Corona-krisen og nye rejsevejledninger, der fraråder unødige rejser til blandt andet Polen, har fået mange flyselskaber til at skære ned i antallet af ruter. Derfor var glæden også stor i Aarhus, da Ryanair for nylig meddelte at de ville genåbne ruten til Lech Walesa lufthavnen i Gdansk. Men sådan bliver det ikke. Flyselskabet har skåret yderligere ned i rutenettet, og det betyder at ruten mellem Aarhus og Gdansk er blandt flere ruter, der ikke genåbnes.

Fraråder rejser

Polen blev ”orange” Meddelelsen om lukningen kommer samtidig med, at Udenrigsministeriet torsdag gjorde Polen til et ”orange” land, som betyder at turist-rejser og andre unødige rejser frarådes. Det tror man er baggrunden for lukningen i Aarhus Lufthavn, skriver Aarhus Stiftstidende.

– Derfor går vi ud fra, at ruten ikke er sløjfet, men udsat. Men om den går i gang sidst på året, eller om det først bliver til næste år, ved vi i sagens natur ikke. Det er ude af vores hænder, siger kommunikationschef Tina Baungaard-Jensen til avisen.

Fra Billund og København

Ryanair genoptager i denne og næste måned, alle flyruter til Polen fra Danmarks to største lufthavne; Billund og København. Selskabet har ruter til Poznan, Krakow og Gdansk. SAS flyver dagligt fra København til de største polske byer.

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.