Først mere kulde og sne – varme i weekenden

sne og kulde i Polen mandag igen
Der kommer mere kulde og sne i Polen mandag, men midt på ugen skifter vejret til plusgrader. I den kommende weekend ventes der op til 13 varme grader i det vestlige Polen. Foto: Miasto Gdansk.

WARSZAWA: Polen rammes først af mere kulde og sne mandag, men i løbet af ugen vender vejret, og det bliver op til 13 graders varme i weekenden i det vestlige Polen.


Mandag vil der forsat være mere kulde og sne. De højeste temperaturer ventes at være på mellem minus 1 og minus 5 grader, mens de ventes noget lavere regionalt i bjergkæden Karpaterne. Det bliver overskyet, og der vil være massive snefald i det nordøstlige og østlige Polen. Senere på dagen også i det vestlige Polen, oplyser Polens metrologiske institut (IMGW).

Ikke mere kulde og sne

Fra onsdag ventes et omslag i vejret, så det er slut med kulde og sne. Der bliver plus grader døgnet rundt. I weekenden kan der blive op til 13 graders varme i det vestlige Polen. (Artiklen fortsættes under billedet).

LINK TIL VEJRTJENESTEN IMGW

Vejrprognose for mandag, den 15. februar 2021. Grafik: Onet.

Advarsel om oversvømmelser

Den pludselige omstilling midt på ugen fra kulde og sne til plusgrader. En hurtig smeltning af sne og is, kan i kombination med nedføre betyde, at floder bliver blokeret med fare for oversvømmelser. Vejret i den nuværende periode, svarede til en lignende situation i 1982, der medførte store oversvømmelser.

Eksperterne understreger, at det ikke er sikkert at der kommer oversvømmelser, men at risikoen er tilstede med de nuværende vejr fænomener.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.