Første del af ny Warszawa metro er bygget færdig

  Byggeri_af_Metro_linie_2_i_Warszawa_Martin_Bager_Polen_polennu

  Et nyt afsnit af metroen i Warszawa er færdigbygget, og åbnes når myndighederne har lavet sikkerheds- og miljøgodkendelser. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den første del af den nye metro-strækning i Warszawa på seks kilometer er bygget færdig.


  Warszawas nye metros første etape er færdig bygget, oplyser Warszawa Rådhus. Strækningen er på seks kilometer og med syv nye stationer.

  37 dage

  Indenfor de næste 37 dage skal anlægget sikkerheds- og miljøgodkendes, oplyser Rådhuset.

  Den første metrolinje i Warszawa går nord-syd i byen, og blev åbnet i 1995. Siden er den forlænget, seneste i oktober 2008.

  Andet afsnit

  Det andet afsnit i den nye metrolinje (øst-vest) omfatter det nye nationale stadion, hvor metroen skulle have været åbnet i forbindelse med EM 2012 i fodbold, men gentagne gange er projektet blevet udskudt.

  Den anden linje, hvoraf hovedparten af pengene kommer fra EU, omfatter en tur under floden Wisla, og omfatter stationer Rondo Daszynskiego, Rondo ONZ, Swietokrzyska, Nowy Swiat, Powisle, Stadion og Dworzec Wilenski.

  Forsøg på genvalg

  Radiostationen IAR oplyser, at borgmester Hanna Gronkiewicz-Waltz Civic vil gøre alt for at få metroen færdig, inden det polske lokalvalg i november. Borgernes Platform (PO) har flertallet i byrådet, men er truet af meningsmålingerne.