Første statsrådsmøde sendt live fra præsidentpaladset

Statsminister Donald Tusk og hans ministerkolleger på vej til første statsrådsmøde med præsident Andrzej Duda. Foto: KPRM.

WARSZAWA: Det første statsrådsmøde mellem den polske regering og præsident, blev indledt i dag. Mødet fortsætter for lukkede døre.


Polens præsident indledte det første statsrådsmøde med den polske regering, tirsdag kl. 13.00 med lidt forsinkelse.

Første statsrådsmøde den 13. klokken 13

-Jeg vil gerne byde Dem hjerteligt velkommen til det første statsrådsmøde i denne nye valgperiode, sagde Polens præsident Andrzej Duda. Han sagde at møderne vil blive indkaldt, når der er vigtige spørgsmål for Polen. Præsidenten ville gerne tale om atomkraft, og om bygning af atomkraftværker som en del af energiomstillingen. Han vil også tale om udskiftningerne i højesteret, og om forholdet til USA, som han finder vigtigt. Præsident Duda har for nylig udtalt støtte til Donald Trump. Herefter gav præsidenten ordet til Donald Tusk.

(Fortsættes under)

– Det virker rimeligt, at jeg på vegne af min regering kan informere præsidenten og offentligheden om forhold, der påvirker udviklingen af vores land, siger Donald Tusk.

Svindel afsløret

Donald Tusk fortalte om omfattende pengeforbrug hos den tidligere regering, svig i statsejede selskaber, lovligt og ulovligt brug af spionværktøjet Pegasus og mange andre forhold, som præsidenten ikke er informeret om.

– Et komplet sæt af disse oplysninger vil nu være til rådighed for præsidenten. Oplysningerne har ligget på formand Kaczyńskis og statsminister Morawieckis skriveborde. Præsidenten er bare ikke blevet informeret om det, sagde Donald Tusk.

– Jeg vil gerne sige, at vi har været aktive i politik i årevis, og jeg har aldrig været overbevist om, at situationen er så alvorlig omkring Europas grænser. Sikkerhedsspørgsmålet skal være en national prioritet, slår statsministeren fast.

Efter et par meningsudvekslinger, blev første del af det første møde i statsrådet afsluttet. Resten af mødet mellem regeringen og præsidenten fortsatte for lukkede døre.

Første statsrådsmøde

Uanset om det er første statsrådsmøde eller ej, så er polennu.dk fortsat verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.