Første tilfælde af britisk corona-virus bekræftet

britisk corona-virus
Britisk corona-virus er fundet i Polen. Der er ikke iværksat nye begrænsninger overfor rejsende fra de britiske øer. Om det vil udløse krav om vaccinations-pas fra Storbritannien er uvist, men her er et billede af den britiske regeringsleders nye pas efter brexit. Det er produceret i Polen. Arkivfoto.

KRAKOW: Første tilfælde af britisk corona-virus er fundet i Polen. Sundhedsminister varsler landsdækkende undersøgelse.


Det første tilfælde af britisk corona-virus, eller den særlige britiske variant af covid-19, er nu bekræftet i Polen. Et laboratorium i Krakow har efter en gentest torsdag meddelt, at det er tale om den særlige britiske corona-virus. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP.

Britisk corona-virus

Den særlige engelske variant blev konstateret sidste år, og hidtil har man fastslået af den britiske version smitter op til 70 procent mere end covid-19. Truslen om øget smittespredning fra den engelske variant, er årsagen til at de danske myndigheder opretholder skrappe restriktioner.

EKSTERNT LINK: DR – Seneste nyt om britiske corona-virus 

Check af britisk corona-virus

Sundhedsministerens talsmand Wojciech Andrusiewicz sagde torsdag, at der vil blive iværksat en landsdækkende undersøgelse i næste uge, som skal fastslå omfanget af den britiske corona-variants udbredelse i Polen.

LÆS OGSÅ – CORONA I POLEN DAG FOR DAG

Vaccinationer mod fordomme? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.