Folketings-medlemmer støtter polske kvinder

  danske_politikere_til_stoette_for_polske_kvinder

  Danske parlamentsmedlemmer sender en hilsen til de polske kolleger, sammen med en opfordring om at beskytte kvinders ret til abort. Til venstre ses tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, og det er tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl (th.), der holder skiltet med den polske tekst. Privatfoto.


  KØBENHAVN: Medlemmer af Folketinget har sendt en hilsen til deres polske kolleger med en opfordring om at droppe den ny planlagte abortlov.


  Det er ikke kun de polske kvinder, der er gået i sort over det polske parlaments forslag til en ny abortlov.

  Tværpolitisk støtte

  Nu får kvinderne og mændene i Polen også støtte fra samtlige partier i det danske Folketing, gennem det såkaldte Tværpolitiske Netværk.

  Beskyt kvinderne

  – Det er en hilsen til vores polske kolleger om at beskytte kvinders ret til abort, som er under hårdt pres i Polen, siger tidligere miljøminister Kirsten Brosbøl på vegne af de danske parlamentsmedlemmer til polennu.dk.

  Folketingets åbning

  Folketinget indledte en ny periode tirsdag, og det var i denne forbindelse at de danske parlamentarikere på tværs af partierne, udtrykte deres holdning overfor det polske forslag. Det var også i den forbindelse, at billedet blev taget.

  Europa-Parlamentet

  Onsdag indleder Europa-Parlamentet en ekstraordinær debat om det polske forslag til en ny abortlov. Lovforslaget har skabt stor utilfreds i parlamentet, men der skal ikke tages nogle beslutninger om sagen i parlamentet onsdag.

  Strejke mandag

  Mandag gik mere end seks millioner polske kvinde i strejke, som at vise deres foragt for den ny abortlov.