Forbud mod biler med russiske nummerplader

ukraine_russiske_lastbiler
Polen har indført totalt forbud med køretøjer med russiske nummerplader. Det gælder både til erhverv og privat formål. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har indført forbud mod biler med russiske nummerplader. Forbuddet er trådt i kraft på årsdagen for Ruslands invasion.


Polen har indført forbud mod biler med russiske nummerplader. Forbuddet trådte i kraft på årsdagen for Ruslands invasion af Polen i 17. september 1939 – efter aftale med Tyskland, der var gået ind i Polen den 1. september.

Alle russiske nummerplader

Forbuddet mod russiske nummerplader er en del af EU sanktionsmulighederne mod Moskva. Finland, Estland, Letland og Litauen har netop indført et lignende forbud, oplyser indenrigsminister Mariusz Kaminski.

– Russiske lastbiler er i forvejen forbudt i Polen. Nu vil ingen russiske biler komme ind i Polen, hverken erhvervsmæssige eller private køretøjer, uanset om de er føres af en russisk statsborger eller ej, sagde indenrigsministeren lørdag.

(Fortsættes under)

Grænsemur mod Rusland

Polens regering har også meddelt, at landet vil bygge en mur langs grænsen til Rusland. Der skal forsynes med avanceret udstyr til overvågning.