Forbud mod hviderussiske fly i luftrummet over Polen

Hviderussiske fly forbudt i Polen
Polen har lukket luftrummet for fly fra hviderussiske selskaber. Det sker som en reaktion på den hviderussiske kapring af et polske Ryanair fly med det formål at arrestere en systemkritiker. Foto: Justyna Krawczyk.

WARSZAWA: Den polske regering har onsdag eftermiddag besluttet at forbyde alle hviderussiske fly i polsk luftrum fra torsdag.


Polens regering forbyder fra torsdag alle hviderussiske fly i luftrummet over Polen. Det oplyser regeringstalsmanden Piotr Mueller onsdag.

Hviderussiske fly uønsket

Efter Hvideruslands kapring af et polsk Ryanair fly, lukker EU-lande lufthavne og luftrum for hviderussiske fly. Dermed er Polen nu med i rækken af lande bag nedlukningen, der også tæller: Frankrig, Litauen, Letland, Sverige, Storbritannien, Finland, Tjekkiet og Ukraine.

– Regeringen har vedtaget et forbud mod indrejse i det polske luftrum af fly, der bruges af luftfartsselskaber fra Hviderusland. Dette er et element i gennemførelsen af ​​de sanktioner, som statsminister Mateusz Morawiecki anmodede om under Det Europæiske Råds møde, sagde Mueller onsdag.

EU opfordring

Mandag besluttede lederne for EU-landene at lukke EU’s luftrum for hviderussiske flyselskaber. De opfordrede også EU-baserede luftfartsselskaber til at undgå at flyve over Hviderusland. Den beslutning tog LOT (Polish Airlines) samme dag.

Onsdag blev et hviderussisk fly på vej mod Frankrig, nægtet adgang til polsk luftrum, og flyet måtte returnere til Minsk. Fra torsdag sker det med alle fly fra Hviderusland.

Flere polske nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.