Forpremiere på film om fire kvinder i en svær tid

  united_states_of_love_team

  Filminstruktør og manuskriptforfatter til United States of Love, Tomasz Wasilewski, kommer til Grand Teatret på mandag, for at præsentere sig nye prisvindende film: United States of Love. De fire kvinder han er flankeret af spiller hovedrollerne i filmen. Her dog ved prisoverrækkelsen i Berlin i september. Foto: PR/Berlina.


  KØBENHAVN: Den polske instruktør til den prisvindende film United States of Love er selv med, når der er snigpremiere på filmen i Danmark på mandag.


  Filminstruktør og manuskriptforfatter til filmen United States of Love, Tomasz Wasilewski kommer til Grand Teatret i København på mandag, når der er snigpremiere på filmen.

  LÆS MERE
  Grand Teatret: United States of Love (2016)

  Sølvbjørn i år

  Tomasz Wasilewski vandt Sølvbjørnen for bedste manuskript på den 66. internationale Berlin Film Festival med filmen. Wasilewski er 36 år gammel og fra den polske by Torun. Han har læst på akademiet for film og tv i Warszawa, lige som han er uddannet på filmskolen i Lodz.

  Ung talent

  For tre år siden fik han prisen som den bedste i kategorien – Ung Instruktør – på Gdynia Film Festival, der er Polens største spillefilmfestival. I år blev filmen nomineret til hovedkonkurrencen på festivalen sammen med 11 andre polske film.

  MERE OM INSTRUKTØREN
  Eksternt link: Tomasz Wasilewski (kun polsk)

  Polen efter kommunismen

  Filmen udspiller sig i 1990 i Polen, et år efter at polakkerne atter blev frie. Der hersker en euforisk stemning af frihed. I en boligblok i Warszawa er det dog ikke glæde, der præger kvinderne. Agata lever i et uinspireret ægteskab og sværmer for den lokale præst.

  SE TRAILER
  Eksternt link: United States of Love (2016)

  Skoleinspektøren Iza har en affære med en læge, men synes at være ligeså uforløst. Og hendes søster Marzena drømmer om at blive model, men får kun opmærksomhed fra den ældre overbo Renata. Dramaet er fra en svunden tid, hvor der var porno på VHS, naboer man kendte, og tro på fremtiden. Fortalt med en snert af tør, polsk humor og med en dynamik og karakterdybde. Grand Teater skriver om filmen, at den vækker minder om Fassbinder.

  Samtale med instruktør

  Filmen vises mandag, den 21. november i Grand Teater i København, og efter filmen er der debat med instruktøren og manuskriptforfatteren til United States of Love, Tomasz Wasilewski. Forpremieren er arrangeret af Polens ambassade i København, Angel Film og Grand Teatret.

  Filmen har biografpremiere den 8. december.

  KØB BILLET
  Grand Teatret: Køb billet 21. november