Forslag på vej om et års betalt orlov for polakker

  stress

  Fire ud af ti polakker er stressede eller udbrændte, fastslår polske analyser. Nu vil den polske regering komme med forslag om et års betalt orlov til polske medarbejdere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Regeringspartiet, Borgernes Platform (PO), vil give polske lønmodtagere ret til et års betalt orlov. Til gengæld forhøjes pensionsalderen tilsvarende.


  Borgernes Platform vil gøre det muligt for polakker at få et års betalt orlov fra arbejdslivet. Til gengæld skal de gå senere på pension, skriver dagbladet Gazeta Wyborcza.

  Betalt orlov

  I løbet af de næste par uger vil regeringen komme med et konkret udspil til en ny lov om orlov og omskoling, og på det tidspunkt oplyses det, hvornår den nye ordning skal træde i kraft.

  Skolelærere får orlov

  I dag er det kun skolelærer i Polen, der kan få orlov. Det kan de få op til tre gange i løbet af deres arbejdsliv, mens den nye generelle ordning kun gælder en gang.


  40 procent er udbrændt

  Ifølge polske psykologer er 40 procent af polakkerne belastet eller udbrændt på deres arbejde. Undersøgelser har påvist, at det reelle pensions-tidspunkt kan udsættes, hvis man holder en pause i løbet af sit arbejdsliv.

  Regeringspartiets nye udspil ventes også at indeholde planer om omskoling for polakker over 50 år.

  Der er valg i Polen til efteråret.