Alliancen med Danmark har aldrig været stærkere

Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen har sammen med sin polske kollega og vicestatsminister Władysław Kosiniak-Kamysz. Alliancen med Danmark har aldrig været stærkere, siger den polske minister. Foto: MON.

WARSZAWA: Polens forsvarsminister siger efter møde med sin danske kollega, at alliancen med Danmark aldrig har været stærkere.


 

Polens forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz siger, at alliancen med Danmark aldrig har været stærkere end den er nu. Det sker efter at han sammen med sin danske kollega, Troels Lund Poulsen, har underskrevet en samarbejdsaftale på forsvarsområdet mellem Danmark og Polen.

Det er ikke, hverken i Danmark eller Polen, klart hvad samarbejdsaftalen præcist går ud på, men den erstatter en aftale fra 1993, altså fire år efter at Polen fik sin selvstændighed tilbage og før Polens optagelse i NATO i 1998. Der formodes at være tale om samarbejde indenfor forsvarsindustrien, og med hovedvægt på luftforsvar.

Samarbejde siden 1993

Polen og Danmark har en lang tradition for samarbejde på forsvarsområdet, skriver det danske forsvarsministerium. Der henvises til den øgede usikkerhed der spreder sig i Europa og resten af verden.

– Vi lever i en usikker tid, hvor krigen har sat demokrati og fred under pres i Europa. Derfor er det afgørende, at Danmark styrker samarbejdet med vores allierede. Det gælder i forhold til støtten til Ukraine, samt selvsagt det bilaterale samarbejde på forsvarsområdet, som vi gerne vil styrke, siger Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Alliance med Danmark glæder Polen

Ministeren oplyser, at aftalen er en overordnet ramme for udviklingen af forsvarssamarbejdet mellem Polen og Danmark, som skal fremme et endnu bedre samarbejde mellem vores to lande.

– Aftalen skal ses som et fundament for, at vi kan indgå tekniske aftaler inden for flere konkrete samarbejdsområder. Og vi vil særligt have fokus på det luftmilitære område og samarbejdet i vores forsvarsindustrier, som kan styrke både vores sikkerhed og erhvervsliv, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Polens forsvarsminister

For Polen er alliancen med Danmark og det gode forhold vigtigt.

– Vi underskrev et aftalememorandum om at øge samarbejdet mellem vores lande. Det er en meget vigtig beslutning for os, fordi den tidligere aftale blev indgået før Polens optagelse i NATO, siger den polske forsvarsminister Władysław Kosiniak-Kamysz.

LINK: Forsvarsministeriet: Mere om aftalen

Alliance med Danmark eller ej. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.