Frikendt efter regnbue protest mod den katolske kirke

regnbue katolsk kirke LGBT
Denne sammenblanding af helligt symbol og regnbuefarver, var udarbejdet i protest mod en lokal kirkes homofobiske kampagner. De tre folk bag dekorationen blev tirsdag frikendt for at have krænket religiøse følelser. Arkivfoto.

PLOCK: Tre polske aktivister er tirsdag blevet frikendt for at have lavet plakater med et helligt symbol og regnbue farver i protest mod kirken.


Tre aktivister blev tirsdag formiddag frikendt i en meget omtalt sag. Sagen begyndte i 2019, hvor St. Dominik kirken i Plock førte en had-kampagne mod LGBT-bevægelserne. I kirken blev LGBT kædet sammen egoisme, had og forræderi mod kristne værdier.

Reaktion/provokation

Det blev for meget for tre polakker, der tog sagen i egen hånd. De brugte et billede af et hellige symbol fra Częstochowa som de dekorerede med regnbuens farver. De lavede plakater og klæbemærkater med de to symboler, som hurtigt blev kendt i byen.

I maj sidste år blev de tre aktivisters hjem besøgt af politiet, og i juli blev der rejst tiltale mod de tre, for at fornærme religiøse følelser.

– Jeg spekulerer stadig på, hvordan regnbuen – et symbol på mangfoldighed og tolerance – kan fornærme religiøse følelser. Jeg kan ikke forstå det, jeg er selv troende, sagde Podleśna, der var en af de tiltalte i sagen.

Og det kunne dommeren heller ikke. I afgørelse hedder det, at formålet med plakaterne ikke har været at krænke religiøse følelser, men at gøre opmærksom på kirkens homofobi med regnbue farverne. Derfor kan de tiltalte heller ikke kendes skyldige, hedder det fra distriktsretten i Plock.

Dommen vakte stor jubel blandt de mange fremmødte aktivister.

lgbt

Flere uafhængige nyheder fra Polen? Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men kendskab og viden er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod fordomme. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer. PS! Når du betaler, vil vores betalingssystem efter nye EU- regler (1. februar), kræve en bekræftelse med SMS eller via NemID. Vi beklager.