Gymnasieelever fravælger kirken i undervisningen

kirken og de unge
Kirken og unge: Antallet af unge der har fravalgt undervisning i den katolske kirke er steget markant, efter at kirken er gået imod LGBT ”ideologien” og gjort abort næsten total forbudt. Foto: Piotr Lapinski, LAPP.

KRAKOW: De unge vælger kirken ryggen. Hver anden gymnasieelev i Krakow har fravalgt undervisningen, som den katolske kirke står bag.


Kirken og undervisning: Næsten halvdelen af ​​gymnasieeleverne i Krakow har fravalgt de katolske katekismus kurser, viser nye data fra gymnasierne. Det er undervisning som kirken står bag.

Kirken bestemmer indhold

Resultaterne bekræfter en generel tendens fra andre polske byer. Den viser at et hurtigt voksende antal elever dropper “religionsklasserne”. Undervisningen er betalt af Polens offentlige uddannelsessystem, men det er med lærere og læseplaner der er valgt af den katolske kirke i Polen.

Krakows ærkebiskop, Marek Jędraszewski, siger at mange er stoppet fordi det er valgfrit, men han tror at de unge vil komme til at savne den katolske undervisning og vil vende tilbage.

På et gymnasium i Krakow fravalgte kun 6 procent af eleverne religion for fire år siden. Nu er antallet oppe på 60 procent der fravælger kirkens religionstimer.

Kirken og LGBT

Magda Dropek, der er medlem ​​Lewica siger, at mange studerende har besluttet at droppe religionsundervisningen efter de mange protester mod et næsten totalt forbud mod abort og efter kommentarer fra kirken, der fordømmer “LGBT-ideologien”.

– Unge, for hvem mangfoldighed er vigtig, er ikke længere villige til at acceptere indoktrinering og chikane af LGBT-samfundet i undervisningen, siger Dropek til Gazeta Wyborcza.

Flere polske corona nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.