Historisk produktion af polske Fiat 126 biler indstilles

Fiat 126
Den populære Fiat 126 P har været produceret i Polen siden 1948. Fra i år er det slut, oplyser ejerne. Arkivfoto.

BIELSKO-BIALA: Produktionen af den populære polske Fiat 126 P indstilles. Fabrikken, der har været i gang siden 1948, lukker ved årets udgang.


Den historiske bilfabrik i Bielsko-Biala i Polen lukker ved årets udgang. Det meddeler selskabet bag, der ejes af Fiat Chrysler og Peugeot Citroen.

Slut med Fiat 126

Det er den populære Fiat 126 P – kaldet Maluch (betyder lille) – der produceres på fabrikken. Siden 1948 er den populære polske Fiat blev produceret på fabrikken, på baggrund af en licens som de kommunistiske myndigheder fik dengang.

300 medarbejdere blev afskediget sidste år, og nu skal de tilbageværende 468 afskediges i perioden fra februar til december i år, oplyser fagforeningerne.

I en kommentar siger Wanda Stróżyk, der er lokalformand for fagforeningen Solidarnosc, at lukningen var ventet. Metalarbejdernes fagforening på stedet ZZPM skriver i en erklæring, at det er nye regler fra Europa-Kommissionen om emissioner, der er baggrunden for lukningen af fabrikken.

Tom Hanks har fået ny polsk Fiat

 

LINK: Tom Hanks fik polsk Fiat 126

 

Støt polennu.dk

Polske Fiat 126 eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.