Hver anden polak vil ikke have Kaczynski i regeringen

pis_jaroslaw_kaczynski_polennu
Jaroslaw Kaczynski forlod posten som vicestatsminister i juni sidste år. Nu tyder alt på at han vender tilbage. Der er møde om sagen torsdag. Foto: Maja Giannaccarro, polennu.dk.

WARSZAWA: Næsten hver anden polak ønsker ikke at Jaroslaw Kaczynski skal træde ind i den nye regering, der udpeges i den kommende uge.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

Der er udpeget en ny polsk regering, men som polennu.dk tidligere har skrevet, sker det først endelig i løbet af denne uge, når de nye ministre udpeges formelt af præsident Andrzej Duda.

Kaczynski: Vicestatsminister

Som en del af kompromisset efter regeringskrisen, skal Jaroslaw Kaczynski træde ind i regeringen, som vicestatsminister. Men hvad siger polakkerne til det? Det polske dagblad rp.pl (SW Research) har spurgt polakkerne om det spørgsmål. Næsten hver anden polak ser helst, at den kontroversielle partileder IKKE træder ind i regeringen.

Spørgsmål: Synes du at Jaroslaw Kaczynski skal være med i den nye regering?

15,9 procent: Ja, som statsminister

48,3 procent: Nej

14,1 procent: Ja, men ikke som vicestatsminister

21,7 procent: Har ingen mening

Jaroslaw Kaczynski har tidligere været statsminister. Det var i perioden 2006-2007, hvor efter han udskrev valg, og tabte regeringsmagten til Donald Tusk og Borgernes Platform (PO).

Et af de sidste billeder med Lech og Jaroslaw Kaczynski sammen.
Lech og Jaroslaw Kaczynski blev berømte som barnestjerne, på det polske kommunistiske monopol-stats tv i 1962, som kommunistiske mønsterbørn. Den gang ville brødrene ”fange månen”, som var en del af titlen på deres skuespillerpræstation. Vi har set nærmere på brødrene relationer til kommunismen, i anledning af en ny lov der ophæver forældelsesfristen for forbrydelser begået under kommunismen. Arkivfoto.

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes