I Krakow er der opbakning til nye rygeregler

  Cafegæster_i_Krakow

  Polen fik ny rygelov i november sidste år, som har medført en del kritik. I Krakow viser en undersøgelse blandt gæster og personale, at flertallet er glade for de nye regler. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KRAKOW: Ny rygelov, der blev indført i november sidste år, er en succes, viser en undersøgelse i Krakow.


  Rygeloven, der blev indført i Polen i november sidste år, er blevet godt modtaget i Krakow, hvis man skal tro en ny undersøgelse, der er gennemført med personale og gæster i Krakows restauranter.

  3 ud af 4 ansatte

  Ifølge undersøgelsen støtter 73,9 procent af de adspurgte ansatte (400) forbuddet, mens 48,3 procent mener, at deres helbred er blevet bedre.

  Blandt kunderne, hvor mere end tusinde er blevet spurgt, støtter 68 procent rygeforbuddet, og 84 procent af ikke-rygere støtter også forbuddet.

  Magdalena Petryniuk, der er koordinator for kampagnen Lokal Bez Papierosa (Spillested uden cigaretter), står bag undersøgelsen.

  Fald i hjertetilfælde

  – Vi håber, at det på lang sigt, vil forbedre folks sundhed. Lignende undersøgelser i USA viser, at antallet af hjerteanfald er faldet med 30 procent. Vi håber, at det samme vil ske i vores land, sagde hun.