Ikke gyldig folkeafstemning godkendt af højesteret

Højesteret_afgørelse_om_valg_af_Højesteretsdommere_i_Polen_2
Højesteret har godkendt resultatet af de fire folkeafstemninger, der blev gennemført sammen med parlamentsvalget den 15. oktober. De er dog ikke gyldige. Arkivfoto.

WARSZAWA: Højesteret har godkendt den ikke gyldige folkeafstemning, med fire spørgsmålet der blev stillet ved parlamentsvalget i oktober.


Polens højesteret har godkendt resultatet fra folkeafstemning. Eller rettere, højesteret har godkendt de fire ikke-gyldige folkeafstemninger, der blev gennemført sammen med parlamentsvalget den 15. oktober.

Folkeafstemning

Mens der aldrig tidligere havde været så mange polakker ved et valg til parlamentet, var det kun cirka 41 procent til folkeafstemning. Derfor er folkeafstemningerne ikke gyldige. Det kræver minimum 50 procent deltagelse ved en folkeafstemning i henhold til forfatningen.

Her er svarene på den godkendte og de ikke-gyldige folkeafstemninger.

Spørgsmål 1
Støtter du salg af statsejede virksomheder til udlandet, der betyder at vi mister kontrollen over vigtige dele af økonomien?

JA: 3,51 procent
NEJ: 96,49 procent

Spørgsmål 2
Støtter du en højere pensionsalder, eller at pensionsalderen sættes op til det tidligere niveau på 67 år for både mænd og kvinder?

JA: 5,39 procent
NEJ: 94,61 procent

Spørgsmål 3
Støtter du fjernelse af muren på grænsen mellem Polen og Hviderusland?

JA: 3,96 procent
NEJ: 96,04 procent

Spørgsmål 4
Støtter du modtagelse af ​​tusindvis af illegale immigranter fra Mellemøsten og Afrika, som det er bestemt i den tvangsmekanisme, som det europæiske bureaukrati har pålagt os?

JA: 3,21 procent
NEJ: 96,79 procent

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kort.