International bogmesse på nationalstadion i Warszawa

  det_nationale_stadion_i_warszawa_

  Warszawa Bogmesse finder for første gang sted på det nye Nationalstadion i Warszawa. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den internationale udstilling, Warszawa Bogmesse 2013, er begyndt på det nye polske nationalstadion i Warszawa.


  Warszawa Bogmesse 2013, der begyndte torsdag, er en af de største bogmesser i Europa. Messen byder på næsten 500 polske og internationale udstillere, og giver publikum mulighed for at deltage i en lang række arrangementer med kendte forfattere, der blandt andet signere deres bøger.

  Nationalstadion for første gang

  Warszawa Bogmesse finder for første gang sted på det nye nationale fodboldstadion i Warszawa. Tidligere er messen gennemført i Kulturpaladset, men det er ikke længere nok til de mange interesserede. I 2012 deltog 40.000 mennesker i bogmessen, og det har fået arrangørerne til at flytte til det nye stadion.

  Stor premiere

  Blandt dette års gæster er den verdensberømte catalanske forfatter Jaume Cabre og den franske Bernard Minier. En anden særlig gæst er også Rita Gombrowicz, der var gift med en af de mest indflydelsesrige polske forfattere Witold Gombrowicz (1904-1969).

  Den hidtil ukendte forfatterens privat dagbog Kronos, beskrevet som den vigtigste begivenhed i den polske litteratur af det 21. århundrede, udkommer også på Warszawa Bogmesse 2013.

  Litteraturpriser

  Under bogmessen offentliggøres også vinderen af den internationalr Ryszard Kapuscinski Pris for årets bedste litterære reportage, og dette års 20 nomineringer til den mest prestigefyldte polske litteraturpris Nike, der uddeles i oktober.