Irena Anders er død i London 90 år gammel

  Irena_Anders

  Irena Anders, enke efter General Wladyslaw Anders der blev polsk national helt efter Anden Verdenskrig, er død. I 2007 fik Irena en Orden af præsident Lech Kaczynski. Arkivfoto.


  LONDON: Irena Anders, enke efter General Wladyslaw Anders der var polsk national helt under Anden Verdenskrig, er død i England.


  Irena Anders, der er født Jarosiewicz, døde i London i går, 90 år gammel.

  Irena Anders var sanger og skuespiller og turnerede med Henryk krigsorkester under Anden Verdenskrig, og senere med det polske militærorkester, der var under ledelse af general Anders.

  Det var i den forbindelse at Irena og Wladyslaw fandt hinanden.

  Præsident hæder

  Efter krigen flyttede parret til London, hvor de blev gift i 1948.

  Irena Anders fortsatte sin skuespiller og sangkarrierer, og blev i 2007 tildelt en Orden af daværende præsident Lech Kaczynski.

  Krigshelt under Anden Verdenskrig

  General Wladyslaw Anders var polsk general, og ledede Polens II Korps under kampene i Italien, og deltog i erobring af Monte Cassino i maj 1944, som betegnes som et af krigens vendepunkter.

  Anders var født i Warszawa i 1892. På det tidspunkt var Polen var en del af det russiske imperium. I 1914 sluttede Anders sig til det russiske hær, og kæmpede mod tyskerne indtil oktoberrevolutionen i 1917, hvor Rusland blev kommunistisk.

  Da han flyttede til London efter Anden Verdenskrig, blev han leder for det polske samfund i Storbritannien, og var det frem til sin død i 1970.