Jazz-klub i Warszawa blandt de bedste i verden

  Tygmont_jazzklub_Warszawa

  Partystemning på jazz-stedet Tygmont i Warszawa, der er blandt de 100 bedste i verden. Foto: Philip Błażejowski.


  WARSZAWA: Den hotte jazzklub Tygmont i den polske hovedstad, er udråbt til at være blandt de 100 bedste jazz-steder i verden. Bedømmelsen kommer fra det amerikanske Down Beat Magazine.


  Det amerikanske musik-magasin Down Beat Magazine har udråbt Tygmont jazz-klubben i Warszawa, til at være blandt verdens 100 bedste. I begrundelsen skriver magasinet, at :

  ’den lille trækælder er grundstammen i Warszawas jazz miljø, og med et program der hovedsagligt omfatter polske stjerner, og med ugentligt danseaftner og som en af drivkræfterne bag festivalen Polens Jazz Forum’.

  10 år med jazz

  Down Beat Magasinets anbefaling af jazzstedet Tygmont, falder sammen med 10-årsdagen for stedet. Det blev grundlagt den 27. januar 2001 af to jazz-entusiaster – Marek Karewicz, der er fotograf og arrangør af jazz-koncerter og Krzysztof Boguszewski, der var kandidat på Warszawas Teknologiske Universitet.

  International jazz

  Jazz-klubben Tygmont har tiltrukket alle berømthederne indenfor polsk jazz. Bl.a. Namyslowski, Karolak, Nahorny, Muniak, og Dudziak. Også en lang række udenlandske kunstnere har besøgt den berømte jazz-klub i Warszawa.