Julemarkeder åbnede og juletræerne blev tændt

  julemarked_marked_jul_gdansk_polen_gdansknu_7

  Julen er kommet til Polen. I denne weekend blev juletræer tændt, og mange polske byer slog dørenene op for de traditionelle julemarkeder. Foto: PROT.


  GDANSK: I denne weekend tog mange polske byer hul på de traditionelle julemarkeder og tændte juletræer på stor og små pladser.


  I Warszawa blev et 27 meter højt juletræ tændt på pladsen foran Kongenslottet. Bystyret har brugt 6,5 millioner zloty på 20 kilometer nye energieffektive lamper til julepynten.

  Julemænd til topmøde

  I Gdynia nord for Gdansk havde de polske julemænd samling, inden de går mod den absolutte højsæson. I Gdansk blev weekenden også startsskuddet for julemarkederne

  Pariserhjul og julehygge

  Julemarkederne er fyldt med juleknas og anden mad og drikke der hører julen til. Markedet i Gdansk består af 50 opvarmede træhuse, og hvis man vi se alting lidt fra oven, er der i år også et stort pariserhjul, der give en enestående udsigt over hele Gdansk gamle bydel. Men man kan også blive ved jorden, og skøjte på en kunstig isbane, ligesom der er karruseller og mange andre fornøjelse til børn i alle aldre. Deltager kan også se hvordan en isskulptur bliver til.

  SE BILLEDER
  polennu.dk: Julemarked i Gdansk

  I Gdansk er julemarkedet åbent hver dag, frem til og med den 23. december.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Julemarked i Gdansk (polsk)