Justitsminister: EU vil tvinge os til homo-ægteskaber

Den 49-årige justitsminister Zbigniew Ziobro er leder af Solidarna Polska, der er en del af Forenet Højre, som udgør regeringskoalitionen. Han var også justitsminister i regeringen under ledelse af Jaroslaw Kaczynski fra 2005-2007. PR-foto.

WARSZAWA: Polens justitsminister advarer nu om, at EU kan påtvinge polakkerne homo-ægteskaber, hvis lederne sætter betingelser for udbetaling af EU-penge.


Der er stor nervøsitet i Polens hovedstad over forhandlingerne mellem de 27 EU-stats- og regeringschefer. Det har formentlig fået den kontroversielle polske justitsminister Zbigniew Ziobro til at advare polakkerne om, at EU vil påtvinge Polen homo-ægteskaber, som betingelse for at udbetale EU-penge.

– Der er en reel risiko for, at vi kommer i en situation, hvor EU effektivt vil tvinge os til at indføre de såkaldte homoseksuelle ægteskaber med ret til at adoptere børn.

– Vi kan under ingen omstændigheder acceptere dette, sagde Zbigniew Ziobro på en pressekonference mandag ifølge Reuters.

Med kommentaren forsøger den stærke justitsminister formentlig at tale uden om, at EU-landenes krav til Polen handler om retsstaten og om at fastholde demokratiet og magtens tredeling. Men regeringspartiet har brugt LGBT-bevægelserne som skræmmeeksempel for hvad EU har af bagtanker om Polen. Det skete igen mandag.

MELD-sagen

Justitsministeren er leder af den mest ekstreme del af regeringskoalitionen, og er sammen med danske Morten Messerschmidt under anklage for fusk i forbindelse med den såkaldte MELD-sag. Han er tidligere medlem af Europa-Parlamentet.

Kontroversiel minister

Justitsminister Ziobro er kendt for at have konflikter med statsministeren, der i øjeblikket forhandler for Polen i Bruxelles. Her er det aftalerne om den særlige corona-hjælpepakke og EU-budgettet for 2021 – 2027 der er i spil. Ziobros besked mandag aften, opfattes af flere som et ”vink med en vognstang” til den polske statsminister om at afvise kravet om betingelser for udbetaling af EU-penge.

Det er samme justitsminister, der står bag de mange kontroversielle såkaldte ”retsreformer”, der sikrer politikerne mere indflydelse over domstolene.

Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.