Kaczynski-alliance med italiensk EU-modstander

  matteo_salvini

  Den italienske indenrigsminister – og vicestatsminister Matteo Salvini besøgte i dag Jaroslaw Kacynski. Salvini er kendt som en stærk EU-modstander, og han er formand for de italienske nationalister i Liga Nord. Hans holdninger ligger langt ude på højrefløjen skriver flere internationale medier. Blandt hans tilhængere kaldes han for Kaptajnen. Foto: ITV.


  WARSZAWA: Den magtfulde italienske indenrigsminister, højrepolitikeren Matteo Salvini, mødtes onsdag med Polens stærke mand.


  Partiformand for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) Jaroslaw Kaczynski mødtes onsdag eftermiddag med Italiens indenrigsminister Matteo Salvini. Det er ikke normalt at partiformanden modtager gæster der blot har ministerstatus, men dagens møde med Matteo Salvini var en undtagelse. Til fælles har de nemlig modstanden mod EU. Italien aktuelt af økonomiske og budget mæssige årsager, og for Polens vedkommende de mange EU-sager om retsstaten og demokratiet.

  Europæisk forår

  Tonen blev da også allerede lagt med henvisning til det såkaldte ”arabiske forår”.

  – Polen og Italien vil være en del af det nye ”europæiske forår”, genindførsel af de europæiske værdier, sagde Matteo Salvini på en pressekonference i Warszawa med Polens indenrigsminister Joachim Brudzinski.

  – Det Europa, det vi kommer til at se i juni (efter valget til Europa-Parlamentet, red.) vil være vores nye Europa – i stedet for det, som vi kender i dag der drives af bureaukrater, sagde den italienske minister i Warszawa.

  Modstandere af EU

  Matteo Salvini og Jaroslaw Kaczynski er fælles om deres modstand mod EU, og de vil bekæmpe fællesskabets indflydelse i nationalstaterne. De har som mange andre ekstreme højre kræfter også som mål, at smide indvandrer ud og bygge hegn omkring de enkelte lande.
  Det er også målet, at de to EU-modstandere vil samle andre ligesindede i Europa, forud for valgene i maj. PiS og Dansk Folkeparti er kendt for deres samarbejde i MELD, hvor danske og polske medlemmer er anklaget for fusk med EU-penge. I Polen er det den nuværende justitsminister der er på anklagebænken.

  Ekstremt EU-modstander bagland

  En del af koalition bag Lov og Retfærdighedspartiets mandater i EU og det nationale parlament, er fra grupperinger og partier der er åbne og rabiate modstandere af EU. De mener at Polen skal melde sig ud, men Kaczynski ved godt at have skal være tilhænger af EU for ikke at miste for mange polakkers opbakning.

  Krisemøde

  Samtidig forlyder det, at der er indkaldt til møde i PiS hovedkvarteret med Kaczynski, da flere af partierne bag PiS-grupperinger ønsker at tale om vigtige emner, forud for opstillingen til EU-parlamentsvalgene i maj. Mødet er planlagt til onsdag klokken 18.00.