Kontroversielt kors på Årets Pressefoto 2011 i Polen

  P_2011_Polen

  Fotograf Jacek Waszkiewicz vandt prisen med Årets Pressefoto 2011 i Polen. Vinderbilledet er taget foran præsidentpaladset, hvor der er opstået ballade om et trækors, der spontant blev rejst foran præsidentpaladset, til minde om de 96 ofre for flykatastrofen i Smolensk, den 10. april 2010. Foto: gradpressphoto.pl.


  WARSZAWA: Jacek Waszkiewiczs vandt dette års udgave af Årets Pressefoto i Polen, med et billede af PiS-tilhængere der kræver et kors til minde om Smolensk-katastrofen.


  Året Pressefoto i Polen (Grand Press Photo) gennemføres for syvende gang i Polen.

  Kandidatbilleder til konkurrencen er fotograferet mellem den 1. april 2010 og den 31. marts 2011. Priserne er udvalgt blandt 4.600 indsendte billeder, fordelt på kategorierne: Begivenheder, Hverdag, Mennesker, Sport, og Natur, skriver dagbladet Gazeta Wyborcza.

  Stemning i det polske samfund

  Hovedpræmien som Årets Pressefoto gik til fotografen Jacek Waszkiewicz. På billedet ses den opstand der opstod foran præsidentpaladset, da Lech Kaczynskis fly styrtede ned i april sidste år. De fremmødte opstillede et trækors til minde om de omkomne, et kors der siden har været genstand for splittelse i det polske samfund.

  Juryen begrundede sit valg med, at billedet afspejler de spændinger og stemninger, der aktuelt findes i det polske samfund.

  SE MERE
  Eksternt link:
  Vinderbillederne kan ses her Grand Press Photo webside, samt Gazeta Wyborcza.