Krisemøde i regeringspartiets hovedkvarter

  forside_gazetta_kaczynski
  Det frie medie Gazeta Wyborczas modtager stribevis af sagsanlæg fra folk og organisationer omkring regeringspartiet og Jaroslaw Kaczynski. Men nu kommer der kontant og moralsk støtte fra en europæiske organisation, der skal tilse forholdene for medie i EU-lande og i kandidatlandene. Arkivfoto.

  Forsiden af Gazeta Wyborcza tirsdag med afsløringer af partiformanden for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski. Foto: GW.


  WARSZAWA: Hemmelige lydoptagelser med Jaroslaw Kaczynski, og afsløringer af tvivlsomme ejendomshandler er på forsiden af Gazeta Wyborcza.


  Topfolk fra regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) topfolk, har mandag været samlet til krisemøde i partiets hovedkvarter.

  Afsløringen af den omfattende korruptionssag med den tidligere forsvarsministers stab kom mandag, sammen med dårlige målinger efter mordet på Gdansk borgmester Pawel Adamowicz. Og ikke mindst har udsigten til nye afsløringer tirsdag om Jaroslaw Kaczynski og Lech Kaczynski Foundation – skabt krisestemning.

  Ifølge flere kilder skulle Kaczynski have tjent formuer på tvivlsomme ejendomshandler efter kommunismens fald, og det skulle være blandt avisens afsløringerne tirsdag. Også hemmelige lydoptagelser af Kaczynski, skulle være kontroversielle for partiformanden.

  Avisen oplyser, at det er den største afsløring af Jaroslaw Kaczynski og PiS, som nogensinde har fundet vej til de polske avisspalter.