Landskamp mod Tyskland i Gdansk får opbakning

  Adam_Giersz_foto_awf

  Polens sportsminister Adam Giersz støtter nu Gdansk ønske om at få venskabskampen i fodbold mellem Tyskland og Polen til Gdansk i september. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens sportsminister støtter nu Gdansk ønske om at få landskampen mellem Tyskland og Polen i fodbold til Gdansk i september.


  Polens sportsminister Adam Giersz siger til polsk radio, at venskabskampen i fodbold mellem Tyskland og Polen kan flyttes til Gdansk, da alt tyder på at det nye nationalstadion ikke bliver færdigt inden da. Entreprenøren i Warszawa har en frist på 10 dage, inden der kan tages formelle skridt for at flytte kampen fra Warszawa til Gdansk.

  30 juni

  Det nye nationalstadion i Warszawa skulle efter planen indvies den 6. august, og byggeriet skulle stå færdig den 30. juni. Det er der dog intet der tyder, at de når det i den polske hovedstad.

  Flere penge

  I sidste uge sagde Alpine Bau, den østrigske entreprenør af det nye nationalstadion, at de har brug for yderligere 250 millioner zloty, for at færdiggøre byggeriet.

  UEFA har understreget, at man vi have god tid til at godkende det nye stadions, også selv om der er tale om venskabskampe.

  Snydt for kamp

  Med udmeldingen fra den polske sportsminister, er der opbakning til ønsket fra Gdansk, som skrevet i sidste uge på polennu.dk, til at flytte venskabskampen i september mod Tyskland fra Warszawa til Gdansk.

  Tyskland i stedet for Danmark

  Gdansk stadion skulle efter planen være indviet 9. juni, og selv om byggeriet skrider frem som planlagt, er åbningsarrangementet ikke blevet godkendt af de lokale politi. En venskabskamp dér, er på den baggrund flyttet til et mindre stadion i Warszawa.